Tradicionalna janija od graška

31/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Ukusno vegansko jelo ili prostije - i ukusno i vegansko - pogledajte kako da se najedete u slast "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 593
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak - 400 g
  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo upržite brašno i alevu papriku. Kada su gotovi, dodajte 2-3 kašike vode i oljušteni i naseckani luk.

Promešajte i pklopite na 10 minuta da se dinsta. Operite grašak, možete i iz konzerve, i dodajte ga u šerpu.

Istovremeno dodajte i paradajz, koji ste oljuštili i naseckali. Dinstajte još 5 minuta.

Na kraju dodajte oko 300 ml vode i začine. Kada provri, smanjite vatru i ostavite da se kuva još 10 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti