Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Tradicionalna janija od graška

Tradicionalna janija od graška

Desi MarinovaDesi Marinova
Kuvar
531120723
Tradicionalna janija od graška
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
31/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ukusno vegansko jelo ili prostije - i ukusno i vegansko - pogledajte kako da se najedete u slast"

Potrebni sastojci

  • grašak - 400 g
  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo upržite brašno i alevu papriku. Kada su gotovi, dodajte 2-3 kašike vode i oljušteni i naseckani luk.

Promešajte i pklopite na 10 minuta da se dinsta. Operite grašak, možete i iz konzerve, i dodajte ga u šerpu.

Istovremeno dodajte i paradajz, koji ste oljuštili i naseckali. Dinstajte još 5 minuta.

Na kraju dodajte oko 300 ml vode i začine. Kada provri, smanjite vatru i ostavite da se kuva još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti