Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Janija»Janija sa ćufticama, pečurkama i krompirom

Janija sa ćufticama, pečurkama i krompirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Janija sa ćufticama, pečurkama i krompirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
01/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Biće gotova za vrlo malo vremena i za isto tako malo vremena će nestati iz šerpe"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada
  • pečurke - 200 g, konzervirane
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano
  • peršun
  • majčina dušica
  • mleveno meso - 200 g
  • brašno - 100 g, za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i šargarepu, pa krompir nasecite na krupne komade, a šargarepu na kolutove, a ako je veća, na polovine kolutova.

Očistite luk i stno ga naseckajte. Od mlevenog mesa napravite male loptice i uvaljajte ih u brašno. Ugrejte ulje i upržite ćuftice sa svih strana, pa ih izvadite u tanjir.

I istu masnoću sipajte luk, šargarepu i pečurke, oceđene od tečnosti. Nakon 3 minuta dodajte i krompir, da se lagano uprži. Ako je potrebno, sipajte još malo ulja i promešajte.

Kada luk omekša sa ostalim povrćem, dodajte paradajz pire, promešajte i dodajte alevu papriku.

Dolijte vruću vodu, da prekrije namirnice, posolite, dodajte biber, origano i majčinu dušicu.

Vratite ćuftice u šerpu, a vatra neka bude slaba. Kuvajte polako dok povrće ne bude gotovo, tako je ukusnije.

Poslužite ukusnu janiju sa svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: