Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Mini čizkejkovi sa bundevom i rikotom

Mini čizkejkovi sa bundevom i rikotom

Mini čizkejkovi sa bundevom i rikotom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
01/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
12
"Uvek možete da računate na nas, kad se govori o jedenju aromatičnih mini čizkejkova sa bundevom i rikotom"

Potrebni sastojci

  • keks oreo - 300 g
  • maslac - 75 g
  • vanila - 1 kesica (u prahu ili tečna)
  • rikota - 600 g (može zameniti filadelfijom)
  • sveže mleko - 100 ml
  • pire od bundeve - 300 g
  • jaja - 5 komada
  • kukuruzno brašno - 50 g
  • šećer - 180 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo oljuštite i isecite bundevu u pleh. Isecite kocku maslaca odozgo i pecite. Ostavite da se ohladi i izgnječite. Ostavite sa strane.

U posudu stavite jaja i šećer. Mutite mikserom dok ne pobele. Dodajte rikotu, mleko, vanilu, bundevu i kukuruzno brašno.

Ako je kao granulice, mutite pasatorom dok se ne dobije homogena smesa. Rastopite maslac i dodaje izmrvljen keks.

U kalup za mafine stavite od keksa, prethodno ih poprskajte mašću.

Rasporedite keks ravnomerno i pritisnite kašikom. Napunite smesom i pecite 15 minuta na 180 stepeni, a posle 1 sat na 140 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: