Tradiconalna bugarska penjurlija - tutmanik sa maslacem i sirom

03/11/2017
"Ne postoji ništa lepše od bugarskog tutmanika "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano804
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u pomešanoj toploj vodi i mleku, zajedno sa šećerom i 2 supene kašike brašna, promešajte i ostavite 10 minuta da se aktivira.

Posebno umutite jaja i belance, dodaje kiselo mleko i rastopljeni maslac, promešajte. U dubokoj posudi prosejte brašno, napravite udubljenje u njemu i dodajte so.

U njega dodatje smesu od jaja i kvasac, promešajte i zamesite meko testo. Ostavite testo na 1 sat da se udvostruči, pospite brašnom radnu površinu i stavite testo, mesite i podelite na četiri lopte.

Svaku loptu razvucite oklagijom na list debljine 0.5 cm, odvojeno. Poređajte listove jedan preko drugog, između njih namažite mekanim maslacem, poslednji list ne mažete.

Razvucite listove na koru, i trudite se da dobije kvadratni oblik. Odozgo premažite maslacem i ravnomerno pospite rendanim sirom.

Uvijte kore u rolat i isecite na rolate debljine 2 cm. Poređajte rolate u pleh, obložen paporom za pečenje, jedan do drugo. Penjurliju namažite umućenim žumancem sa svežim mlekom i pospite susamom.

Ostavite tako na 15 minuta, stavite penjurliju u prethodno ugrejan pleh na 180 stepeni i pecite 45 minuta dok ne dobije boju po vašoj želji.

Gotovu penjurliju pospite sa malo vode i uvijte u čistu krpu na 15 minuta, servirajte i užvajte u njoj!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija