Preliven paj sa breskvama

03/11/2017
"Nežan, sočan i veoma aromatičan paj, čiji se recept prenosi od majke na ćerku "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 125 g
  • brašno - 1 1/2 šilje
  • breskve - 5 velikih i zrelih
  • preliv
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • šećer u prahu za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, postepeno dodajte prosejano brašno, pomešano sa šećerom u prahu i vanilom.

Ravnomerno namažite pleh srednje veličine mekim maslacem, poređajte prethodno oljuštene i isečene breskve i odozgo sipajte smesu.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Okrenite paj u odgovarajući tanjir ili poslužavnik, ostavite da se potpuno ohladi.

Pripremite preliv tako što pomešate sve sastojke i stavite na vatru da provri.

Vrelim prelivom ravnomerno prelijte paj, a kad se ohladi pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija