Jesenja torta-salata

04/11/2017
"Da obeležimo dolazak jeseni, koja boji listove na drveću toplim bojama, sa ovom jesenjom tortom-salatom "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano544
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i cvekla se skuvaju u dve odvojene posude. Ostavljamo da se ohlade. Cvekla se krupnije izrenda, a krompir se iseče na kockice.

Jabuke se oljušte i takođe se iseku na kockice. U posudi se pomešaju majonez i pavlaka.

U kalup (18-20 cm) se rasporedite 1/2 cvekle. Maže se kremom i posipa se delom rendanog kačkavalja. Pokriva se 1/2 kuvanog krompira. Maže se kremom i posipa kačkavaljem. Pokriva se trećim slojem, ali od jabuka.

Ponovo se maže kremom i posipa kačkavaljem. Ponovite istu proceduru još jednom (cvekla, krompir, jabuke). Torta se ostavlja u frižideru na nekoliko sati da se ohladi i stegne. Okreće se naopako u odgovarjući tanjir. Ukrašava se trakicama od majoneza, ružicom kuvane cvekle i peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti