Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Jesenja torta-salata

Jesenja torta-salata

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Jesenja torta-salata
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
04/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Da obeležimo dolazak jeseni, koja boji listove na drveću toplim bojama, sa ovom jesenjom tortom-salatom"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 glavice
  • krompir - 500 g
  • jabuke - 500 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • majonez - 300 g
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i cvekla se skuvaju u dve odvojene posude. Ostavljamo da se ohlade. Cvekla se krupnije izrenda, a krompir se iseče na kockice.

Jabuke se oljušte i takođe se iseku na kockice. U posudi se pomešaju majonez i pavlaka.

U kalup (18-20 cm) se rasporedite 1/2 cvekle. Maže se kremom i posipa se delom rendanog kačkavalja. Pokriva se 1/2 kuvanog krompira. Maže se kremom i posipa kačkavaljem. Pokriva se trećim slojem, ali od jabuka.

Ponovo se maže kremom i posipa kačkavaljem. Ponovite istu proceduru još jednom (cvekla, krompir, jabuke). Torta se ostavlja u frižideru na nekoliko sati da se ohladi i stegne. Okreće se naopako u odgovarjući tanjir. Ukrašava se trakicama od majoneza, ružicom kuvane cvekle i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: