Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana - vegan varijanta

Kajgana - vegan varijanta

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4381441k190
Kajgana - vegan varijanta
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
04/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Kajgana, ali bez jaja? Kod nas je sve moguće ... i ukusno"

Potrebni sastojci

  • tofu - oko 100 g
  • mladi luk - 1 struk
  • paprike - 1/2 male paprike
  • kobasica od soje - 1/2 komad, vegan
  • peršun - 2 struka
  • kurkuma
  • kumin
  • beli luk u prahu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, paprika i kobasica se iseku. U ugrejanom ulju se proprži luk i paprika. Nakon toga se izmrvi tofu. Dodaju se začini i dobro se promeša.

Nakon toga se dodaje kobasica, isečena na kockcie i peršun. Dobro se promeša i skida se sa vatre.

* Umesto kobasice možete staviti pečurke, patlidžan ili tikvica, ali onda treba da se dodaju pre luka i oduzeće više vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: