Kolač sa kremom od pudinga i glazurom od čokolade

04/11/2017
"U srcu i na trpezi će se uvek naći mesto za još jedan kolač "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 8 - 9 supenih kašika
  • vanila - 1 kesice
  • esencija ruma - nekoliko kapljica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 9 supenih kašika
  • za krem
  • puding - 1 kesica, sa ukusom karamele, dr. Oetker
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 3 šolje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • maslac - 30 - 50 g
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 20 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • za prelivanje
  • sok iz kompora
  • čokolada - izrendana za ukras (ili bombone)
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo koru tako što umutimo dobro jaja sa šećerom. Dodajemo vanilu, nekoliko kapljica tečne esencije ruma, prašak za pecivo. Dodajemo i prosejano brašno (9 supenih kašika), pažljivo pomešamo spatulom da ne padne smesa.

Sipamo testo u mali pleh, obložen papirom za pečenje, namazan mašću. Stavljamo koru da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pripremamo puding tako što ugrevamo sveže mleko (3 šolje), zasladimo šećerom (4-5 supenih kašika) ili po ukusu.

U posebnoj posudi rastvaramo puding sa svežim mlekom (1/2 šolje) mešamo i sipamo u zaslađeno, vrelo mleko. Kuvamo krem dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre i stavljamo kravlji maslac (30-50 g).

Promešamo i ostavljamo gotov krem da se ohladi, periodično mešamo. Pečenu koru vadimo iz pleha, isečemo na dva dela i prelijemo sokom iz kompota. Zalepimo kore sa kremom i namažemo.

Odozgo polivamo glazurom napravljenom od rastopljene čokolade (100 g) pomešane sa kravljim maslacem (20 g) i mlekom (2 supene kašike). Kolač ukrašavamo rendanom čokoladom ili bombonom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija