Kiflice od kačkavalja i sitnog sira

04/11/2017
"Volimo da pripremamo ove kiflice, ali više volimo da ih jedemo "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije32
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano429
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje i u njega se dodaje jedno celo jaje i jedno belance.

Soda bikarbona se pomeša u kiselom mleku i dodaje se u brašno, stavlja se meka mast i ulje, sitan sir, kačkavalj, so i prašak za pecivo i zamesi se meko testo koje se ne lepi.

Ostavljamo da odstoji 15-20 minuta, nakon toga se mesi još jednom i podeli se na tri lopte. Svaka lopta se razvuče u krug debljine oko 2-3 mm.

Krug se iseče na 16 trouglova i od njih se oblikuju kiflice koje se uvijaju od širokog ka oštrom delu. Kiflice se poređaju u pleh, obložen papirom za pečenje.

Namažu se sa malo ulja, žumanca i po želji se mogu posuti susamom. Peku se na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok ne porumene.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija