Penjurlija (tutmanik) sa maslacem i kačkavaljem

05/11/2017
"Aromatična penjurlija sa maslacem, koja će vas naterati da zaboravite na kalorije!"
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano766
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 30 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 350 ml
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 125 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite meko i elastično testo. Podelite ga na tri dela, svaki od njih na još tri. Od svake loptice se pravi dugačak fitilj. Prvi se maže maslacem, stavljate drugi fitilj, ponovo mažete maslacem i stavljate treći fitilj.

Pažljivo razvijete oklagijom na tanak i dugačak list. Tako uradite i sa ostalim loptama testa (treba da imate tri duga i tanka lista). Prvi obilno namažite maslacem, pospite rendanim kačkavaljem. Stavite preko njega drugi list, ponovo namažite maslacem, pospite kačkavaljem i pokrijte trećim.

Tako poređane kore pažljivo uvijte, vucite da bi bilo ravnomerno (pogledaj slike). U namazan pleh ga uvijte u oblik puža.

Ostavite da nadođe, premažite umućenim žumancem. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Izvadite penjurliju iz rerne i pospite preostalim rendanim kačkavaljem.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija