Bakina pita sa mašću i kvascem

06/11/2017
"Bakina pogača sa mašću je najukusnija, zato što baka kuva srcem i ne broji kalorije "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 068
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 šolja
  • sveži kvasac - 20 g
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 3 šolje
  • sir - 150 g, za nadev
  • mast - 300 g za premazivanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi. Prosejte brašno i zajedno sa umućenim jajaetom i solju zamesite testo. Ostavite testo da se udvostruči i podelite ga na 8 jednakih loptica.

Svaku loptu, uz pomoć oklagije, razvucite na tanke kore i ređajte ih u pleh, namazan mašću jedna preko druge, između pospite sa 3 supene kašike rastopljene masti i mrvljenog sira. Poslednju koru lagano savijte ispod pite i pospite mašću.

Ostavite na toplom da nadođe 30 minuta i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Gotovu pitu izvadite iz rerne, pospite hladnom vodom i pokrijte čistom krpom, ostavite na 10 minuta da se popari i nakon toga servirajte.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija