Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Rolat-sarme iz rerne

Rolat-sarme iz rerne

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Rolat-sarme iz rerne
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
06/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Super kulinarska ideja za one koji obožavaju sarme, ali ih mrzi da ih savijaju"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 15 - 20 listova
  • mleveno meso - 800 g
  • pirinač - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite iseckanu šargarepu i luk. Dodajte mleveno meso i kad se proprži dodajte pirinač. Nakon toga dodajte pire i začine.

Sipajte malo vode i ostavite da vri nekoliko minuta. Odvojite listove od unutrašnjeg dela glavice. Poređajte dva, tri lista jedan do drugog, neka se preklapaju.

Sipajte od smese sa jedne strane po dužini. Pažljivo uvijte u rolat. Premestite u namazan pleh. Na isti način uradite i sa ostalim sastojcima.

Sipajte vodu u pleh, koliko da pokrije sarme. Pecite na 200 stepeni oko 50-60 minuta. Ako voda ispari, a sarme nisu gotove, sipajte još malo. Na kraju treba da ostanu samo na masti.

Ostavite da se malo ohladi i servirajte, isečeno na komade sa kiselim mlekom ili smesom od jaja i mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: