Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa belim i crvenim sosom

Lazanja sa belim i crvenim sosom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2485971157
Lazanja sa belim i crvenim sosom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
06/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Majstorski recept, koji svaki kuvar početnik može da pripremi."

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 200 g za posipanje
  • kore za lazanju - 1 kutija (između 400 i 500 g)
  • beli sos
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 3 supene kašike, pune
  • so - 1 kašičica
  • maslac - malo
  • paradajz sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • pečurke - 200 g
  • paradajz sos - 500 ml
  • mleveno meso - 500 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica origano
  • bosiljak
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za beli sos stavimo na vatru u duboku posudu i mutimo žicom. Kad se sos zgusne skidamo sa vatre.

Za crveni sos prvo propržimo luk i beli luk, prethodno sitno iseckane. U njih dodajemo isečene pečurke i pržimo dok i one ne dobiju zlatnu boju.

U mleveno meso stavljamo malo vode - tako se lakše izmrvi. Propržimo sa preostalom sastojcima. Začinimo, stavljamo sok od paradajza ili pire, pomešano sa vodom i ostavljamo da se krčka oko 5 minuta.

U pravougaoni ili kockcasti pleh stavljamo kutlačom od paradajz sosa. Poređamo kore za lazanju, a odozgo sloj prelivamo kutlačom belog sosa.

Preko tog sloja ponovo stavljamo crveni sos i tako ređamo dok se sastojci ne potroše. Završavamo belim sosom.

Lazanju pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta. Vadimo i posipamo rendanim kačkavaljem. Pečemo na istoj temperaturi dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: