Posni pirinač sa buketom od povrća

07/11/2017
"Toliko ukusan buket od mirisa i boja zaslužuje da bude serviran sa najlepšim vinima koje imate "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano860
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite boraniju, isecite na dva dela po dužini i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Sitno isecite paprike, patlidžan, tikvicu, luk i jednu šargarepu. U malo masti stavite da se prže dok ne budu gotovi.

Za to vreme izrendajte paradajz. U gotovo povrće dodajte alevu papriku i promešajte. Dodajte paradajz, promešajte i ostavite na vatri dok voda ne ispari.

Prebacite sve u širok pleh i dodajte pirinač. Sipajte četiri čaše tople vode, koristite bujon iz boranije.

Probajte i ako je malo soli, dodajte. Stavite jelo u ugrejanu rernu na 200 stepeni. Od boranije napravite snopove. Od preostale šargarepe isecite tanke trakice i njima učvrstite snopove.

Kad pirinač upije polovinu tečnosti izvadite ga i stavite snopove. Vratite u rernu i pecite dok pirinač ne bude gotov. Gotovo jelo pospire svežim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar