Panakota od kokosa sa smokvama

07/11/2017
"Ako ćete da nas zovete u goste, da znate da nam je ovo jedan od najomiljenijih deserata!"
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 ml
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • vanila - 2 komada
  • želatin - 1 komad
  • čajni keksići - 6 - 8 komada
  • lešnici - 2 supene kašike, zapečeni i izmrvljeni
  • smokve - 8 - 10 komada, zrele
  • slatko od smokava
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte mleko i pavlaku. Dodajte šećer, vanilu i ostavite da se ugreje, te ali pazite da ne provri.

Skinite sa vatre i dodajte želatin (pripremljen prema uputstvu). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga u frižideru.

Izmrvite keks i rasporedite u odgovarajuće čaše. Pospite zapečenim lešnicima.

Izvadite krem i lagano ga mutite mikserom. Sipajte po jednu-dve supene kašike preko smese.

Isecite smokve na dva dela i poređajte ih po ivicama čaše. Dopunite kremom, odozgo stavite nekoliko smokava iz slatkog.

Po želji možete posuti šećerom u boji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija