Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa kroasanima i belim topingom

Čokoladna torta sa kroasanima i belim topingom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Čokoladna torta sa kroasanima i belim topingom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
07/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Verujte nam - ukusniju tortu od ove ćete teško naći"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • smeđi šećer - 125 g
  • kakao - 60 g
  • ulje - 75 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • jogurt - 140 ml
  • kafa - 140 ml, topla
  • za krem
  • pavlaka - 200 ml
  • puding - 2 komada, ole, od čokolade
  • sveže mleko - 250 g
  • tečna čokolada - 250 g
  • želatin - 2 komada
  • za roze krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • puding - 1 komad, od jagode
  • šećer - 2 supene kašike
  • kroasani - 12 komada, mini
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte suve sastojke. U drugoj posudi umutite jaja, ulje i jogurt. Dodajte ih u suvu smesu i promešajte. Na kraju dodajte toplu kafu i promešajte. Podelite smesu na dva jednaka dela.

Ispecite dve kore u kalupu 24 cm. Ostavite da se ohlade. Pripremite puding prema uputstvu na pakovanju. Dodajte umućenu pavlaku i eurokrem. Dodajte želatin prema uputstvu na pakovanju i promešajte. U šerpu sipajte 2/3 od mleka sa šećerom.

U preostalom rastvorite puding i dodajte u toplo mleko. Mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. U odgovarajući tanjir stavite obruč. Stavite jednu koru i sipajte roze krem.

Preko njega poređajte male krosane. Prelijte čokoladnim kremom i stavite drugu koru. Ostavite u frižideru na jednu noć. Sledećeg dana skinite obruč i ukrasite tortu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: