Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa pečurkama i sosom od vina

Pileći bataci sa pečurkama i sosom od vina

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Pileći bataci sa pečurkama i sosom od vina
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
07/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Probajte i razumećete da je ovo jedini, pravi, ukusan i mirisan način da pripremite pileće batake"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 300 g
  • mladi luk - 2 struka
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • biber
  • peršun
  • kari
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite batake solju, biberom i karijem. Poređajte ih u pleh sa rastopljenim maslacem i malo ulja. Pecite ih na 200 stepeni oko 30 minuta.

U njih dodajte dve vrste luka, sitno iseckana. Kad se proprži dodajte pečurke i nakon 2-3 minuta dodajte brašno.

Sipajte vino, oko 200 ml pilećeg bujona, so i biber po ukusu. Ostavite jelo da se kuva dok ne bude gotovo. Servirajte sa kuvanim belim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: