Prženi pišmolj sa hrskavom koricom

08/11/2017
"Ovako se pripema savšeno pržena riba "
Priprema15 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno23 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano411
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pišmolj - 8 ribica
  • estragon - 1 kašičica ili po ukusu
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • brašno - da se uvalja
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • ulje - za prženje
  • limun - 1 komad, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite ribe od glave i unutrašnjosti. Nije potrebno da vadite koske, da bi ribe ostale cele prilikom pečenja i da bi lepše izgledale. Kad ih budete jeli videćete da se kosti odvajaju neverovatno jednostavno, čak i ne ostaju neželjene i neprijatne male koščice.

2. Natrljajte očišćene, oprane i osušene ribe estragonom, sokom od limuna i solju i ostavite ih na 30 minuta u frižideru.

3. Pomešajte brašno sa belim lukom u prahu i sipajte u ribu, umesto da uvaljate jednu po jednu. Lepo promešajte rukom da se zalepi lep sloj brašna i da upije tamo gde su ribe natrljane limunom. To će im dati neverovatnu hrskavost i interesantnu teksturu - nežno i krto meso iznutra i hrskva kožica spolja.

4. Ugrejte ulje na umerenoj do jakoj vatri i pržite ribe dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

5. Uzvadite ih na ubrus da upije višak masti.

Servirajte sa kriškama limuna.

Savršeno društvo za pivo.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija