Torta voćna nežnost

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Torta voćna nežnost
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Svako od nas ima potrebu za malo nežnosti, malo voćne nežnosti!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • za nadev
  • banane - 2 komada
  • ananas - 1 konzerva
  • pomorandže - 3 - 4 komada
  • za krem
  • pavlaka - 700 - 800 ml
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • želatin - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte im brašno i dobro promešajte. Postavite posudu za pečenje (od rerne) papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta (nemojte da je prepečete).

Izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi.

Umutite pavlaku sa šećerom i dodajte želatin (napravljen prema uputstvu).

Isecite koru na kocke i stavite je u pavlaku. Pažljivo promešajte.

Oljuštite i isecite pomorandžu na krugove. Poređajte po dnu i zidovima u kalup od 26 cm. Sipajte jednu trećinu kore sa pavlakom. Poređajte krugove banana.

SIpajte drugi deo kore i pospite kockama ananasa. Završite poslednjim delom kore s pavlakom. Ostavite tortu u frižideru bar na 3-4 sata, najbolje tokom jedne noći.

Nakon što se već stegla, okrenite je u tanjir za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: