Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa mlečnim kremom i čokoladnom glazurom

Torta sa mlečnim kremom i čokoladnom glazurom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Torta sa mlečnim kremom i čokoladnom glazurom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Odlučno glasamo ZA bilo kakve torte, ZA torte sa mlečnim kremom i ZA torte sa čokoladnom glazurom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 80 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za fil
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • maslac - 125 g
  • želatin - 20 g
  • za glazuru
  • čokolada - 150 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, mešajte pažljivo. Sipajte smesu u kalup 22-24 cm, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Ostavite da se ohladi i isecite na dva dela. Potopite želarin u hladnu vodu. Umutite žumanca sa polovinom šećera i brašnom. U njih dodajte mleko i stavite posudu na paru. Mešajte dok se ne zgusne.

Ostavite da se ohladi i u njega dodajte umućen maslac. Nastavite da mešajte dok se ne dobije gladak krem. Umutite belanca sa preostalim šećerom i dodajte u žumanca. Dodajte želatin i dobro promešajte.

Stavite jednu koru u kalup. Prelijte je sokom iz kompota i sipajte fil. Pokrijte drugom korom i lagano je prelijte sirupom. Ostavite na jedan sa u frižideru. Na pari rastopite čokoladu, maslac i mleko. Ostavite da se ohladi i prelijte tortu. Ponovo vratite u frižider na sat-dva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: