Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Baštovanski posni đuveč

Baštovanski posni đuveč

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Baštovanski posni đuveč
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Nemojte se zbuniti već odmah sipajte još jednu porciju, jer đuveč nije samo postan već je i užasno ukusan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, mali
  • tikvice - 2 komada, mlade
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada (papričice)
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • krompir - 4 - 5 komada
  • bob - 100 g
  • boranija - 100 g
  • celer - 1 struk
  • peršun - 1 vezica
  • origano - 1 prstohvat
  • biber - 10 zrna
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • so - 1 kašičica
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće se opere i očisti. Patlidžan i paradajz se oljušte. Povrće se iseče na krupno.

Svi proizvodi se spuštaju sveži u šerpu, tako što se ređaju luk, patlidžan, krompir, beli luk, pasulj, bob, tikvica itd. Iseče se i celer - jedan mlad struk.

Posipa se brašnom i alevom paprikom i meša se. Kapne se ulje, dodaju se zrna bibera, zaliva se vodom i stavlja se na ringlu.

Čim provri, đuveč se ostavlja da se krčka na tihoj vatri pod poklopcem. Kuva se oko 40 minuta, uz povremeno mešanje, da se ne zalepi.

Začinjava se solju i origanom. Sklanja se sa vatre i posipa se vezicom usitnjenog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: