Ukusna posna pogača

09/11/2017
"Zapisujte, zapisujte, zato što Badnje veče dolazi, a znate da se tada priprema posna pogača "
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 886
  • Pregledi tokom meseca142
  • Pregledi tokom desmice72
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • voda - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u sredini napravite udubljenje. U njega stavite šećer, so i ulje. Rastvorite kvasac u malo mlake vode i dodajte i njega.

Zamesite testo tako što sipate po malo mlake vode. Mesite dok se ne dobije lepo, meko testo.

Kad bude goovo ostavite ga na oko jedan sat da nadođe.

Nakon toga brašnom pospite radnu površinu i ponovo ga premesite. Oblikujte hleb i stavite ga u pleh, namazan uljem i posut brašnom.

Ostavite ga još jednom na oko 40 minuta, nakon toga ga izbušite vuljuškom da se ne puca prilikom pečenja.

Stavite hleb u ugrejanu rernu i pecite ga na 180 stepeni. Kad porumeni pokrijte ga aluminijumskom folijom.

Pecite oko 45 minuta. Izvadite gotov hleb, uvijte ga u krpu i ostavite da odstoji.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija