Milibrot venac sa čokoladom

09/11/2017
"Prolećno vreme, možete uvijati vence od cveća, ali nešto nam govori da čete izabrati da to budu milibrot venci sa čokoladom "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano274
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 550 g
  • maslac - 80 g
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 7 g, suv
  • sveže - 250 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • za nadev
  • čokolada - 200 g, mlečen
  • maslac - 60 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 2 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno sa solju. Dodajte kvasac, maslac, iseckan na kockice, jaja umućena sa šećerom i mlekom.

Zamesite meko testo i ostavite da nadođe dok se ne udvsotruči. Razvucite testo na list prečnika 40x40 cm i oko 1 cm debljine. Namažite ga i pospite šećerom.

Isecite čokoladu na komade i pospite preko kore. Uvijte u čvrst rolat. Stavite ga na papir za pečenje (tako ćete lakše premestiti u pleh). Isecite ga na komade oko 2 cm, ali ne do kraja.

Uvijte pažljivo kao venac i premestite u pleh. Ostavite da nadođe i premažite umućenim žumancem sa mlekom. Po želji pospite šećerom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotov.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti