Mlečno-voćni parfe Marijana

09/11/2017
"Mora da je bila neka specijalna Marijana, čim su nazvali ovaj veličanstveni parfe njenim imenom "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i vanilu. Promešaje pažljivo. Sipajte smesu u kalup 24 cm, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni 10-15 minuta. Ostavite da se ohladi.

Umutite mleko sa šećerom. U njega dodajte 1/2 isečenih bresaka i želatin (pripremljen prema uputstvu na pakovanju).

U obruč stavite koru. Prelijte je sa nekoliko kašika soka iz kompota. Sipajte mleko preko i osavite u frižider/zamrzivač/ da se stegne.

Kad se stegne, odozgo poređajte preostale breskve.

Pripremite želatin prema uputstvu na pakovanju i dodajte u sok od kompota.

Prelijte voće i vratite parfe ponovo u frižider na 7-8 sati.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija