Mafini sa šargarepom, sitnim sirom i kremom od pavlake

09/11/2017
"Nemojte da zaboravite da ih ukrasite, da se zna da ste majstori "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 320 g
  • sitan sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada, velike (200 g)
  • šećer - 160 g
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 10 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • pomorandže - kora od 1
  • pomorandže - 3 supene kašike soka
  • limun - 1 komad, kora
  • vanila - 1 kesica
  • slatka pavlaka - 300 ml, tečna
  • šećer u prahu - 5 - 6 supenih kašika
  • poslastičarska boja - nekoliko kapljica, crvena
  • esencija ruma - 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izrendajte šargarepu i koru limuna i pomorandže (izbegavajte beli deo), pospite ih prstohvatom soli.

2. Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele i dodajte sitan sir, ulje, sok od pomorandže i vanilu. Mutite dok se ne dobije homogena smesa.

3. Prosejte brašno sa praškom i dodajte ga u delovima, pažljivo mešajte drvenom kašikom.

4. Stavite izrendanu šargarepu i kore od limuna i pomorandže. Zahvaljući solju one su omekšale i pustile sok, nemojte ga cediti. U početku smesa može da vam se čini gustom, ali kad se doda šargarepa videćete da će biti ređa.

5. Rasporedite u kalupe za mafine i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Pratite ih, zato što vreme pečenja ipak zavisi od veličine kalupa, koji, ako nisu standardni, možda bi im bilo potrebno više ili manje vremena u rerni.

6. Gotove mafine ostavite da se ohlade i za to vreme umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Kad dobijete čvrst sneg stavite esenciju ruma i crvenu boju, njen jedini zadatak je da oboji krem u ružičasto, a ne u crveno.

7. Napravite ružice ili oblike po želji na mafinima.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija