Spanać sa pirinčem i paradajz pireom u rerni

10/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3758
"Čak će i zakleti ljubitelji mesa voleti naše aromatično vegetarijansko iskušenje "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano471
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 - 600 g
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz pire - 3 kašike
  • luk - 2 glavice
  • so - po ukusu
  • ulje - 80 - 90 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i isečemo luk na sitno. Stavljamo ga u zagrejano ulje, mešamo da ne zagori.

Dok luk ne omekša pripremamo spanać, tako što ga operemo i isečemo.

Nakon što je luk omekšao, dodajemo spanać. Mešamo dok se spanać ne smanji.

Očistimo i operemo pirinač, dodajemo ga u luk i spanać. Mešamo dobro da se proprži i pirinač.

Nakon 4-5 minuta dodajemo paradajz pire.

Pripremamo posudu u kojoj ćemo da pečemo, mešamo i sipamo.

Dodajemo 3 šolje vode, jer je odnos vode i pirinča 3:1.

Pečemo na slaboj rerni, da može blago da se krčka - 160-170 stepeni oko 30 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti