Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Pogače»Pogača punjena patlidžanom i kozijim sirom

Pogača punjena patlidžanom i kozijim sirom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k218
Pogača punjena patlidžanom i kozijim sirom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
10/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Vazdušasta pogača sa ukusnim iznenađenjem!"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • kvasac - 20 g
  • za nadev
  • patlidžan - 1 komad
  • koziji sir - 300 g
  • za posipanje
  • čeri paradajz
  • kačkavalj - 150 g
  • bosiljak
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžane na krugove. Pospite solju i ostavite da se ocedi od gorčine. Operite hladnom vodom i osušite ih. Ispržite ih malo u ulju. Ostavite da se ocede na kuhinjskom ubrusu.

Prosejte brašno sa solju. Dodajte mu kvasac rastvoren u mleku sa šećerom. Dodajte maslinovo ulje i zamesite meko testo. Ostavite da odstoji desetak minuta. Podelite ga na dva dela. Svaki razvijte u veličinu kalupa (26 cm) u kome ćete peći.

Namažite kalup sa malo ulja i razvucite jednu koru. Poređajte patlidžane ostavljajući sa strane prazno mesto oko 1 cm. Preko njega poređajte parčiće sira. Poklopite drugom korom i dobro pritisnite krajeve. Napravite udubljenja prstom. Pospite maslinovim uljem i ostavite da naraste.

Nakon što je pogača već narasla, poređajte polovine paradajza i opet pritisnite prstima testo. Pospite sa još malo maslinovog ulja, bosiljka, origana. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite i pospite narendanim kačkavaljem. Isključite rerni u vratite pogaču nazad, tek toliko da se istopi kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: