Dvobojni kolač sa kajsijama i karamelom

10/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Baba ima tri drveta kajsije u bašti i celo leto je obećavala da će nam napravii sličnu đakoniju "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1, 5 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kakao - 1 kašika
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 1 kašika
  • kajsije - 5 - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se odvoje od žumanaca. Umute se u sneg. Dodaje se šećer u tankom mlazu. Dodaju se žumanca jedno po jedno. Na kraju se dodaje brašno sa praškom za pecivo. Meša se dobro i smesa se podeli na dva dela. U jedan se dodaje kakao i meša se.

Za karamel se sipa šećer u šerpu. Kad počne da se karamelizuje dodaje se maslac i meša se. Maslacem se namažu stranice kalupa. Sipa se karamel i ostavlja se da se stvrdne.

Poređaju se polovine kajsija rupom na dole. Počinje se sipajući po malo od obe smese, ređaju se bela i braon. Rerna se zagreva na 190 stepeni i kolač se peče oko 25-30 minuta (proverava se čačkalicom).

Izvadi se iz rerne i dok je još topao okreće se na tanjir za serviranje. Po želji se posipa šećerom u prahu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija