Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa ražnjićem od povrća na grilu

Svinjske šnicle sa ražnjićem od povrća na grilu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Svinjske šnicle sa ražnjićem od povrća na grilu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
10/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Znali smo, znali smo, svinjske šnicle su najbolji garnirung za šiš od povrća, oprostiće nam vegani i vegetarijanci"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - za svinjsko meso
  • tikvice - 1 komad
  • paprike - 2 - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 10 - 15 komada
  • šargarepe - 1 komad
  • za marinadu
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite povrće na jednaku veličinu.

Poređajte ih na nekoliko ražnjića, ređajući ih naizmenično. U posudi pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, so po ukusu i mirođiju. Ovom smesom namažite ražnjiće.

Ostavite u frižideru da se mariniraju nekoliko sati. Nakon toga ih poređajte u posudu za pečenje, sipajte malo vode i izdinstajte na kratko u rerni.

Začinite šnicle i ispecite ih na grilu. Izvadite šiševe iz rerne i zapecite blago na grilu, nakon što ste ispekli šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: