Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Kasapske ćuftice u maramici

Kasapske ćuftice u maramici

ZoriZori
Guru
7292375k215
Kasapske ćuftice u maramici
Fotografije: Zori
1 / 10
10/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Sačuvajte za sebe pivo, jer su ove ćuftice užasno ukusne i mnogo piju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kog (od grudi)
  • beli luk - nekoliko čenova
  • so
  • biber
  • kumin
  • čubar - mrvljeni
  • ljuta aleva paprika - krupno mlevena
  • maramica - jagnjeća ili svinjska
  • limunov sok - sok od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso, koje treba da je masnije, ako nije dodaje se i malo slanine, melje se kroz mašinu za meso na krupnije.

Čenovi belog luka se oljušte i izgnječe. Mleveno meso se zamesi sa belim lukom, začinima po ukusu - sveže mlevenim biberom i kuminom, mrvljenim čubrom, ljutom alevom paprikom i solju. Posuda sa mlevenim mesom se prekrije folijom za čuvanje svežine i ostavlja se u frižider bar na 30 minuta da se upiju ukusi.

Za to vreme maramica se natopi u malo vode sa sokom od limuna.

Natopljena maramica se iseče na kvadrate jednake veličine. Veličina im je prema veličini ćuftica koje ćete napraviti. Ja volim spljeskanije i pravougaonog oblika, da izgledaju drugačije. Vi po želji možete da ih napravite okrugle ili u obliku ćevapčića.

U svaku maramicu se stavlja šaka mlavenog mesa, spljeska se i maramica se savija kao koverat. Mesto gde se sakuplja maramica ostavlja se odozdo.

Ćuftice mogu da se peku na roštilju, na grilu, na roštilju na ugalj. Ali prethodno blago namažite rešetku malim parčetom slanine.

Uvek se prvo stavljaju na stranu gde je sakupljena maramica. Roštilj treba da je veoma dobro zagrejan, ispeku se sa obe strane dok ne budu gotove.

Serviraju se obavezno sa ljutim domaće napravljenim paradajz pireom, a piće izaberite sami - vino, pivo ili ljutu rakijicu.

Prijatno i nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: