Svadbena pogača sa medom

12/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3771
"Za najlepši dan u životu mladenaca - slatka kao med svadbena pogača "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano477
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko i sipajte oko 100 ml u keramičku posudu, dodajte med i promešajte dok se ne rastopi. Dodajte kvasac i 1 kašiku brašna, promešajte i ostavite da se aktivira.

Umutite jaja, nakon što odvojite jedno žumance za mazanje. Prosejte brašno i dobro zamesite glatko testo, koje treba da pokrijete krpom i ostavite da naraste.

Kada je gotovo podelite ga na dva dela, od jednog razvijte dve oble kore, namažite uljem po sredini i isecite na trouglove, uvijte ih u kiflice i isecite po sredini. S drugim delom testa uradite isto.

Sve isečene komade poređajte u duboku posudu za pečenje. Ostavite pogaču da naraste nakon toga je namažite umućenim žumancem, mlekom i uljem. Pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Nakon što je izvadite još vruću je namažite medom, dobija jedinstven glanc od meda. Ako želite možete da napravite beli ukras od testa za dekoraciju: brašno, skrob, voda i so.

Razvijte i isecite srca, koja ispečete na 50 stepeni i nakon što je pogača gotova možete da ih dodate, a možete da je ispečete sa njima ali blago će promeniti belu boju,slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti