Krem supa od graška s telećom kolenicom

12/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Od nje napravite najmanje jedan kazan, jer se mnogo brzo potroši."
Priprema25 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Veoma ukusna i hranljiva supa, bogata vitaminima i proteinima, neophodna za rast i fizičko zdravlje dičijeg organizma.

Za njenu pripremu prvo obrađujemo meso. Operemo ga i očistimo od žilica i opni. Stavljamo ga u odgovarajuću duboku šerpu sa hladnom vodom.

Nakon što provri smanjujemo temperaturu ringle, stavljamo u bujon očišćen i presečena na pola crni luk, praziluk, šargarepu i drške od peršuna. Ostavljamo da se krčka dok se potpuno ne raskuva kolenica. Procedimo bujon, a meso odvojimo od kostiju.

Preostale šargarepu, tikvicu i pola luka isečemo na krupno i izdinstamo u masnoći i malo bujona. Dodajemo grašak, čen belog čuka, nekoliko parčića mesa i 1200 ml bujona od kostiju (ostatak kao i malo mesa sačuvamo).

Petnaest minuta pre nego što sklonimo supu sa ringle, dodajemo paradajz pire, peršun i skuvanu krišku praziluka.

Solimo supu, sklanjamo meso iz nje i pasiramo je. Isečemo teletinu na sitne parčiće i vraćamo je u supu.

Serviramo toplu s nekoliko kapi maslinovog ulja i aranžiramo zelenim začinima, koje dete voli.

Po želji možete da dodate i pavlaku.

Saveti:

1. Namerno sam stavila veću količinu mesa, jer deo njega i bujona u kome su kuvani luk i šargarepa spremam teleće varivo. Tehnologija i termička obrada su pogodni tačno za ovaj recept.

2. Krem supa može da bude gusta i glatka ne samo sa krompirom, ali i sa tikvicama, koje su niskokalorične.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar