Pogača sa pavlakom i dve vrste sira

12/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3125
"Sa toliko bogatom aromatičnom pogačom možete i da ne servirate ko zna koliko jela "
Priprema35 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano256
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • kvasac - 20 g
  • voda - 200 ml, topla
  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • za nadev
  • krem sir - 150 g
  • sir - 150 g
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • jaja - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo mleka i vode. Dodajte šećer, so, sirće, ulje i jaje.

Prosejte brašno sa solju, napravite udubljenje i sipajte kvasac, ulje i jaje. Zamesite meko testo i ostavite da naraste.

U posudi pomešajte krem sir, kravlji sir i pavlaku. Nakon što naraste testo, razvijte ga u pravougaonu koru. Isecite je na pravougaone parčiće.

U sredinu svakog stavite po 1 kašičicu nadeva, prikupite dva po dva kraja tako da se vidi nadev (vidite slike).

Poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje i ostavite da naraste. Namažite umućenim jajetom i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija