Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Dinstana Teletina»Dinstana teletina sa kafom i pavlakom, pokrivena kačkavaljem

Dinstana teletina sa kafom i pavlakom, pokrivena kačkavaljem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Dinstana teletina sa kafom i pavlakom, pokrivena kačkavaljem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
12/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
2
"Da se kladimo da niste probali do sad ovakvu teletinu!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • espreso - 1 šolja
  • pavlaka - 1 šolja
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrevamo maslinovo ulje i pržimo meso koje smo prethodno isekli na porcije.

Stavljamo ih u posudu i prelivamo smesom od kafe, pavlake, začina i ostatka maslinovog ulja od prženja.

Stavljamo u rernu i pečemo, na početku na jačoj vatri, a nakon toga smanjujemo rernu.

Nakon što je skoro gotovo, vadimo i odozgo posipamo naredanim kačkavaljem.

Stavljamo ponovo u rernu i držimo unutra dok se ne istopi kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: