Mafini sa mirisom jeseni

13/11/2017
"Tokom jeseni lišće na drveću je najšarenije, a mafini su najukusniji "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije18
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano205
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaje. U njega dodajemo šećer i nastavljamo da mutimo. Prestajemo i sipamo ulje i brašno. Mešamo.

Stavljamo slatko od jabuka. Ponovo promešamo. Brašno prosejemo zajedno sa praškom za pecivo, vanilom i cimetom.

Postepeno dodajemo u tečne sastojke. Dodajemo i suvo grožđe.

U kalup za mafine stavljamo paprne korpice. Namažemo ih i punimo 2/3 od njihove visine. Po želji možemo posuti mlevenim orasima.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Dobijamo oko 18 mafina.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti