Slana pogača Kruna

13/11/2017
"Carski ukus i neverovatan miris - evo je najukusnija pogača Kruna "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano508
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U 100 ml svežeg mleka izmrvite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe. Sa preostalim sastojcima, sipanim u brašno, zamesite srednje meko testo i ostavite da nadođe 50 minuta na toplom.

Kačkavalj izrendajte na tanjir, šunku isecite na kockice.

Nadošlo testo razvucite u pravugaonu koru širine 40 cm sa 27 cm.

Odozgo namažite mekanim topljenim sirom, preko njega stavite kockice šunke i rendani kačkavalj.

Uvijte u rolat, isecite na dva dela po dužini i dve polovine usučite, a krajeve zavežite da se oblikuje kruna.

Stavite na papir za pečenje, a njega stavite u namazan pleh. Ostavite da nadođe još 20 minuta, premažite umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom ulja.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, pred kraj pokrijte aluminijumskom folijom da biste sačuvali lepu zlatnu boju.

Izvadite i ostavite da se ohladi na rešetki. Servirajte sa šarenom solju i svežim paradajzom. Jedinstvenog je ukusa.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti