Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Ražnjići»Ražnjići od telećeg mesa sa mentom i korijanderom

Ražnjići od telećeg mesa sa mentom i korijanderom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Ražnjići od telećeg mesa sa mentom i korijanderom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 11
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
3
"Prilog nije važan, kad su za ručak mirisni ražnjići od telećeg mesa sa mentom i korijanderom"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • za marinadu
  • luk - 1/2 glavica
  • biber - po ukusu
  • sos vorčester - nekoliko kapljica
  • sok od limete - nekoliko kapljica
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • belo vino - 100 ml
  • menta - 1 šaka svežih listova ili grančica
  • korijander - 3 struka, svež
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan, svež
  • kumin - 1 kašičica, ravna ili po ukusu
  • đumbir - 1 kašičica ili po ukusu (u prahu)
  • ljuta paprika - po ukusu
  • beli luk u prahu - 2 prstohvata, po želji
  • prilikom serviranja
  • menta - sveži listovi
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite meso na kockice i stavite ga u posudu. U njega stavite sve navedene sastojke za marinadu, zelene začine iskidajte, a luk krupnije isecite. Dobro promešajte.

2. Pokrijte posudu providnom folijom i stavite u frižider na jednu noć.

3. 20 minuta pre nego što počnete da pripremate ražnjiće, izvadite meso iz frižidera da dobije sobnu temperaturu, nakon toga ga nanižite na metalne ili drvene ražnjiće.

4. Ugrejte nekoliko kapljica maslinovog ulja u tiganju sa debelim dnom koje se ne lepi. Preporučujem da temperatura bude na jačini malo ispog maksimuma.

5. Pecite dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana, pazite da ne okrećete mnogo puta meso da ga ne biste isušili.

6. Gotove ražnjiće servirajte odmah posute iseckanim ili celim listovima mente za još arome. Posolite i konzumrajte sa zadoboljstvom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: