Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Tortelini od spanaća sa pršutom i pestom od bosiljka i pinjola

Tortelini od spanaća sa pršutom i pestom od bosiljka i pinjola

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Tortelini od spanaća sa pršutom i pestom od bosiljka i pinjola
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
14 min.
Ukupno
29 min.
Porcije
3
"Specijalno za majstore, ali i za sve one koji vole kulinarske izazove"

Potrebni sastojci

  • torteline - 300 g, zelene, od spanaća
  • pršuta - 140 g
  • parmezan - 50 - 80 g
  • maslinovo ulje
  • so
  • za pesto
  • bosiljak - 20 g, obavezno svež
  • pinjole - 50 g
  • parmezan - 30 g
  • sir mančego - 30 g, ovčiji
  • beli luk - 2 čena
  • spanać - 20 g
  • maslinovo ulje - 10 supenih kašika
  • so - 1 kašičice
  • voda - 4 supene kašike, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zvezda ovog jela je aromatični pesto, zato prvo preporučujemo njegovu pripremu. Iseckajte beli luk na parčiće, stavite u duboku i usku posudu i dodajte bosiljak, spanać, maslinovo ulje i pinjole. Pasirajte dok se ne dobije pasta. Možete koristiti i blender.

2. Sipajte vodu da se malo razredi.

3. Izrendajte sireve na fino rende i pomešajte sa pestom. Posolite, ali za svaki slučaj probajte, zato što ako ste korsitili slaniji sir, tipa Mančego, moguće je da nema potrebe da stavljate celu kašičica soli, nego manje.

4. Skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju i ocedite iz vode. Pomešajte ih sa pestom.

5. Pršutu isecite na tanke trakice od 1/2 cm. Uvijte svaku trakicu u oblik ruže.

6. Servirajte torteline tako što odozgo rasporedite ružice pršute.

Jelo pospite fino izrendanim parmezanom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: