Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Ribe»Salata sa leblebijama i poširanim jajetom

Salata sa leblebijama i poširanim jajetom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Salata sa leblebijama i poširanim jajetom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Sveža salata, sa kojom ćete popiti toliko vina, da ćete garantovano imati šta da pričate drugog dana"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • so
  • biber
  • kumin - samleven
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje
  • tunjevina - iz konzerve
  • čeri paradajz - 6 - 7 komada
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • slanina - 60 g
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite leblebije u posudu, dodajte so, biber, kumin po ukusu i pormešajte. Začinite maslinovim uljem i sokom od pola limuna.

Luk sitno isecite, a čeri paradajz - na polovine, nakon toga dodajte u leblebije.

Slaninu isecite sitno i zajedno sa oceđenom ribom takođe stavite u posudu. Sve lepo promešajte.

Jaja poširajte u posoljenoj vodi. Salatu rasporedite na tanjire i odozgo stavite po jedno jaje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: