Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Supa od paškanata sa kavatapi testeninom i ćufticama

Supa od paškanata sa kavatapi testeninom i ćufticama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77816k943
Supa od paškanata sa kavatapi testeninom i ćufticama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Kakva supa, ovo je pravi uslov da se ozbiljno prejedete"

Potrebni sastojci

  • kavatapi testenina - 120 g
  • paškanat - 2 korena
  • krompir - 1 komad, mali
  • bela repa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komad
  • šargarepa - 3 komada
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • so - po ukusu
  • vegeta - 1 - 2 kašičice
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • kurkuma - 1 kašičica
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 400 g mešano, teleće/svinjsko
  • beli luk - 2 čena
  • bademi - 30 g, sitno samleven
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 40 - 50 g
  • peršun - 2 supene kašike, sitno iseckan, svež
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica u prahu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte mleveno meso sa navedenim sastojcima za čuftice, belo luk sitno izrendajte ili po želji koristite u prahu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider dok pripremate bujon za supu.

2. U veliku šerpu stavite svo povrće, oljušteno i isečeno na dva dela i prelijte obilnom količinom vode tako da bude dobro pokriveno. Stavite na srednju/jaku vatru i stavite so i maslinovo ulje. Kuvajte 25-30 minuta, i pred kraj dodajte i vegetu.

3. Procedite aromatični bujon i povrće odvojite za pravljenje krem supe ili ukusnog pirea od povrća.

4. Vratite na vatru (dodajte vodu ako je potrebno) i dok ponovo ne provri oblikujte ćuftice (dobija se 10 komada, većih). Stavite ih u vrelo bujon i kuvajte 10 mionuta.

5. Stavite kurkumu, suvu mirođiju i kavatapi testeninu i kuvajte još 10 minuta.

6. Supu servirajte toplu.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: