Toplo predjelo sa škampima, pečurkama i tikvicama

14/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Jede vam se nešto drugačije sa morskim ukusom? E, na pravom ste mestu "
Priprema18 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno43 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite sve sastojke, tako što oljuštite škampe, šunku isečete na tanke parčiće, tikvicu - na komadiće, beli luk - na krupne parčiće, a pečurke na kriške.

2. U dubokom tiganju ili voku zagrejte maslinovo ulje sa pola maslaca i propržite prvo tikvice sa mladim belim lukom. Nakon što su skoro gotove, dodajte pečurke i ostatak maslaca i kuvajte još nekoliko minuta da i pečurke omekšaju, a ostalo povrće bude potpuno gotovo. Ceo proces oduzima ne više od 12-15 minuta na srednjoj vatri.

3. Nalijte vino i kad je skoro isparilo dodajte šunku i škampe i začinite solju. Pojačajte vatru na kratko, 1 minut i sklonite.

4. Pospite sitno iseckanim peršunom ili svežim bosiljkom.

5. Servirajte predjelo garnirano sa tankim kolutovima sira skamorca.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti