Testenina mafalda sa piletinom i mlečnim sosom

14/11/2017
"Hrabre improvizacije sa testeninom i pilećim mesom - samo za hrabre gladnike "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu Mafalda prema uputstvu na pakovanju, nakon toga je ocedite iz vode.

Isecite piletinu na male trakice, a luk sitno.

U dubokoj posudi ugrejte ulje i stavite luk da se dinsta, nakon toga dodajte i komade piletine.

Pržite oko 10 minuta dok meso ne pobeli i pospite ga origanom, biberom i solju.

Nakon toga sipajte belo vino i dodajte izrendan parmezan. Promešajte i sipajte sveže mleko. Poklopite i ostvite da se krčka još 15 minuta, s vremena na vreme mešajte.

Nakon toga dodajte kukuruz i masline, prethodno očišćene od koštica.

Promešajte i skinite sa vatre, nakon toga odmah dodajte mafalda testeninu, parče maslaca i sveže isceđen sok od pola limuna.

Lepo promešajte tako da se rastopi maslac i da se pasta pomeša sa ostalim sastojcima.

Ako je potrebno dodajte još soli i jelo servirajte toplo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti