Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina mafalda sa piletinom i mlečnim sosom

Testenina mafalda sa piletinom i mlečnim sosom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087762
Testenina mafalda sa piletinom i mlečnim sosom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Hrabre improvizacije sa testeninom i pilećim mesom - samo za hrabre gladnike"

Potrebni sastojci

  • mafalda - 1 pakovanje 500 g testenine
  • pileći file - 500 g
  • maslinovo ulje - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • origano - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • belo vino - 100 ml
  • parmezan - 120 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • kukuruz - 100 g, iz konzerve
  • masline - 100 g, bez koštica
  • maslac - 50 g
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu Mafalda prema uputstvu na pakovanju, nakon toga je ocedite iz vode.

Isecite piletinu na male trakice, a luk sitno.

U dubokoj posudi ugrejte ulje i stavite luk da se dinsta, nakon toga dodajte i komade piletine.

Pržite oko 10 minuta dok meso ne pobeli i pospite ga origanom, biberom i solju.

Nakon toga sipajte belo vino i dodajte izrendan parmezan. Promešajte i sipajte sveže mleko. Poklopite i ostvite da se krčka još 15 minuta, s vremena na vreme mešajte.

Nakon toga dodajte kukuruz i masline, prethodno očišćene od koštica.

Promešajte i skinite sa vatre, nakon toga odmah dodajte mafalda testeninu, parče maslaca i sveže isceđen sok od pola limuna.

Lepo promešajte tako da se rastopi maslac i da se pasta pomeša sa ostalim sastojcima.

Ako je potrebno dodajte još soli i jelo servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: