Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjeni Hleb»Hlepčić i mafini sa suvim paprikama (paradajzom)

Hlepčić i mafini sa suvim paprikama (paradajzom)

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k218
Hlepčić i mafini sa suvim paprikama (paradajzom)
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
15/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Ima nešto nedovoljivo u mirisu pogačica i hlebova sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, tipsko
  • brašno - 250 g, belo
  • kvasac - 20 g
  • voda - 350 ml topla
  • pavlaka - 3 supene kašike, kisela
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • belanca - 1 komad
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • za nadev
  • paprike - 2 - 3 komada, suve ili sušeni paradajz
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • peršun
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvrite kvasac u malo vode, šećera i pospite sa 1-2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe i sa ostalim sastojcima zamesite testo. Potopite paprike/paradajz u vrelu vodu i sitno iseckajte. Pomešajte ih sa maslinovim uljem i bosiljkom.

Podelite testo na dva dela. Jedan razvijte oklagijom u pravougaonu koru. Namažite je maslinovim uljem i pospite paprikama, isečenim peršunom i rendanim kačkavaljem. Uvijte u rolat i isecite po dužini.

Dva dela okrenite sa isečenim delom na gore. Pažljivo uvijte krajeve i podvijte sa strane. Premesite hleb u pravougaoni kalup. Kad nadođe namažite ga žumancem i maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni dok ne bude.

Od duruge lopte testa možete napraviti još jedan hleb ili pogačice-mafine. Razvijte koru. Od nje isecite krugove velikom čašom. Preko svakog stavite malo paprika sa maslinovim uljem.

Presavijte jedanput, nakon toga još jednom (da se dobije trougao). U kalupe za mafine stavite po tri trougla. Kada nadođu premažite ih žumancem i pecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: