Aromatična pogača Cvet

15/11/2017
"U rukama nekih kuvara testo nije prosto testo, nego glina, sa kojom izvajaju raskošna umetnička dela "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano366
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • brašno - 600 g
  • brašno - 300 g tipsko
  • voda - 500 ml, topla
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • za premazivanje
  • ulje - 100 ml ili maslinovo ulje
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte dve vrste brašna. Rastvorite kvasac u vodi zajedno sa šećerom. Sipajte u brašno, dodajte ulje, mleko i so. Zamesite meko testo i podelite ga na 4 dela.

U posudu sipajte ulje (maslinovo ulje), dodajte začine po izboru (ja sam koristila šarenu so, čubar, majčinu dušicu i origano). Razvucite jednu loptu testa veličine pleha u kome ćete peći.

Uz pomoć noža ocrtajte trouglaste komade, ali ih nemojte iseći (pogledajte slike). U široki deo svakod ocrtanog trougla napravite proreze kao male trouglove. Uzmire pažljivo oštri deo i okrenite ka spolja. Tako uradite sa ostalim trouglovima. Nakon toga napravite proreze na vrhu velikih trouglova.

Uz pomoć hemijske ili olovke pritisnite tako da se prorezi malo otvore. Ostavite pogaču da nadođe. Namažite žumancem umućenim sa malo kiselog mleka. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti