Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene Tikvice»Pržene tikvice sa paradajz sosom i kačkavaljem

Pržene tikvice sa paradajz sosom i kačkavaljem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Pržene tikvice sa paradajz sosom i kačkavaljem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
15/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Savršeno letnje jelo teba da se pripema brzo, da je ukusno i da može da se servira hladno"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • peršun
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na kružice. Ispžite ih u ugrejanoj masti. Ostavite da se ocede na ubrusu. U tiganju sa malo ulja izdinstajte luk, beli luk i šargarepu.

Dodajte sitno iseckan paradajz, šećer i začine po ukusu. Ostavite sos da se krčka na tihoj vatri dok ne ispari tečnost iz paradajza.

Poređajte tikvice na tanjir, da stoje jedna na drugoj, ne skroz. U sredinu sipajte sos i pospite rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: