Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača»Pogača sa medom i orasima

Pogača sa medom i orasima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Pogača sa medom i orasima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
15/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ima pogača koje odmah poželite da napravite, i ova je jedna od njih"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 600 g
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašika
  • maslac - 60 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • med - 4 kašike
  • orasi - 1 šolja
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešajte toplo sveže mleko, kvasac i šećer. Dobro promešajte, dodajte 2-3 kašike brašna. Promešajte ponovo i ostavite smesu na toplom, da naraste kvasac.

Zamesite testo, mešajući prethodno prosejano brašno, jaja, (bez 1 žumanca), već narasli kvasac i maslac. Ostavite testo da naraste dok ne udvostruči obim.

Podelite testo na 2 jednaka dela. Razvijte jedan u koru i stavite u prethodno podmazanu posudu za pečenje. Namažite je napravljenim nadevom od oraha, meda i cimeta.

Pokrijte nadev drugom razvijenom korom. U sredinu stavite jednu manju posudicu kojom ocrtavate centar pogače. Isecite na trouglove koji se uvrnu dva puta.

Ostavite pogaču da naraste i ispecite je u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta. Namažite toplu pogaču maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: