Dvobojan kolač sa trešnjama

15/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Kad vidimo ovakav kolač odmah poželimo da nam je rođendan da vas počastimo s njim "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 100 g, istopljeni
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kakao - 2 kašike
  • trešnje - 20 - 25 komada, bez koštice
  • za krem
  • puding - 1 kesica, vanila
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 50 g
  • šećer - 2 - 3 kašike
  • za preliv
  • crna čokolada - 200 g
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Dodajte istopljeni maslac, mleko i prosejano brašno s praškom za pecivo. Pažljivo promešajte žicom.

U posudu (26 cm) sa paprirom za pečenje sipajte dve trećine smese. U drugi deo dodajte kakao i promešajte.

Sipajte preko bele smese i poređajte trešnje uvaljane u brašno. Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta (ili dok čačkalica ne bude suva).

Za to vreme napravite puding prema uputstvu na pakovanju. Ostavite da se blago ohladi i dodajte maslac. Sipajte puding preko ohlađene kore i dobro zagladite.

Istopite čokoladu, dodajte malo ulja u nju (za sjaj) i kad se blago ohladi prelijte kolač. Ostavite ga u frižider da se stegne i ukrasite po vašem ukusu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija