Pileći file sa sosom od pečuraka

15/11/2017
"Da li osećate miris, božanstven je "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 383
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

File isecite na šnicle. Začinite solju i biberom i ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Nakon toga, u šerpi sa malo ulja pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite i u istu mast stavite pečurke, isečene na kriške (pečurke mogu biti sveže, a mogu biti i iz tegle).

Malo propržite i sipajte vodu, koliko da ih pokrije. Dodajte začine po ukusu - so i biber, ako ima potrebno čubar, kari, piment, lovorov list.

Pečurke se kuvaju sa začinima 15-20 minuta. Šnicle vratite ponovo u šerpu u pečurke i ostavite da vri dok ne bude gotovo.

U posudi pomešajte brašno sa malo vode i procedite da ne bi bilo grudvica. Sipajte lagano uz neprestano mešanje. Vri još 5 minuta.

Lovorov list i piment izvadite pre serviranja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija